Tøj og vejr

 

Tøjvalg:
Når du skal pakke kufferten til en tur med Dan Frost Cycling er det vigtigt, at du får cykeltøj med til både sol, varme, regn og kulde. Det kan nemlig godt forekomme, at det er koldt på toppen af bjergene, for vi kommer op i nærheden af 2800 meters højde, hvor temperaturen kan falde ned til frysepunktet og hvis det så oven i købet er regnvejr, bliver det meget koldt på nedkørslerne.  Du yder jo ikke ret meget når du kører nedad, så det er vigtigt, at have en windbreaker og vanter med.


Svedtrøjer er en nødvendighed, da sveden skal transporteres væk fra kroppen.

Fodovertræk skal også med i bagagen, og hvis det skulle blive regnvejr på en etape, er det meget rart at have et par ekstra, tørre cykelsko til dagen efter.


Skindet i de cykelbukser du tager med, skal helst have syningerne siddende forskelligt, for skulle du være uheldig, at få et sår i bagdelen, kan det måske reddes ved, at syningen på de ”friske” bukser ikke sidder og gnaver det samme sted. Buksefedt kan også anbefales, da trykket på bagdelen er ret kraftigt under opkørsel.


Cykelhjelm er obligatorisk, da vi på nedkørslerne kan komme op på over 70 km i timen.


Med hensyn til det ”civile” tøj, så behøver du ikke pakke så meget, du har det kun på fra kl. 17 til 22 hver dag (medbring f.eks. 1 par lange bukser, joggingtøj, shorts, og t-shirts).


Vejret:

Vejret på Bella Italia, Italien:

Vejret er jo noget bedre end i Danmark på samme årstid. Maj måned i Italien er som den danske sommer, og det vil sige, at vi sagtens vil kunne køre i korte bukser og korte ærmer. Som på de øvrige ture sydpå gælder det, at man godt kan få lidt regn undervejs. Derfor skal man altid huske at pakke fodovertrækkene og regnjakken i kufferten. I værste tilfælde får du forhåbentlig højst brug for en langærmet trøje og din vindbreaker til nedkørslerne. Husk endelig også badebukser, hvis du skal bade i Middelhavet.

Vejret på Alpeturen, Frankrig:

I august er vejret som regel dejligt varmt, men det kan være køligt, når man kommer op på toppene i mere end 2.000 meters højde, så det er klogt at have et par vanter og lidt termotøj med i kufferten for en sikkerheds skyld. Løse ærmer og løse ben er en god ting at have med på etaperne – sammen med vindjakken i baglommen. De sidste mange Alpeture har været virkelig varme og vi har bestemt ikke haft brug for termotøjet – men ta´ det med for en sikkerhedsskyld…

Vejret på Coast to Coast, Frankrig:

Vejret i september er godt, men det kan ske, at vi bliver mødt af et par dage med regn, hvis vi er uheldige – og så er det med at have regntøj og fodovertræk klar. På bjergtoppene kan det blive meget koldt hvis det regner, og det er en god idé at medbringe vanter - specielt til nedkørslerne. De fleste dage er der dog sol og godt vejr, hvilket betyder korte bukser, for gennemsnitstemperaturen i september måned er i området ved Pyrenæerne på 18,1 grader – og når vi befinder os ved Middelhavet er den helt oppe på 19,4 grader.

Vejret på Bonetten, Frankrig:

Som på Alpeturen – dog kan der på toppen af Bonetten være køligt og blæsende. Nogle år har vi haft pragtfuldt vejr – men … for en sikkerhedsskyld skal du have vanter med til nedkørslerne.

Vejret på Gigangen, Frankrig:

I september er vejret som en dansk sommerdag i Provence. Dog kan vi muligvis få en byge og det kan blæse kraftigt på toppen af Mont Ventoux.

Vejret på Mallorca, Spanien :

I april måned kan det både være varmt og dejligt solskinsvejr og regn og kulde i samme uge. Generelt er vejret dog som på en god sommerdag i Danmark, da de er ca. 1½-2 måneder længere fremme på den spanske solskins-ø.