Gravel Côte d'Azur, Frankrig

OBS !!!   Tilmelder du dig inden den 1. november 2024, vil du få tilsendt en early-bird gave bestående af et par EKOI vinter termo strømper, en EKOI hjelmhue samt en lygte til din cykel, når du skal træne i den mørke tid :-)

 

SÅ ER DEN HER!

Vores første gravel-tur til Côte d'Azur, Frankrig.

Vi har selv et hus lidt nord for byen St. Raphael, hvor vi har booket værelser på hotel Domaine de l'Esterel - så derfor kender vi området rigtigt godt.

Tæt på kysten ligger Esterel-bjergene og i baglandet er der masser af skovområder, hvor vi kan finde skønne og udfordrende gravelstier og fantastiske udsigter.

På denne tur cykler vi hver dag mellem 50 og 90 kilometer og vi har guider med til at finde vej og lede de forskellige hold, som deltagerne kan vælge sig ind på alt efter deres individuelle styrke. Undervejs på dagens rute holder vi en frokostpause, hvor vi spiser på en lokal fransk café, køber en sandwich eller spiser “i det grønne”.

Hver dag kommer vi tilbage til hotellet omkring kl. 15-15.30, hvor vi evt. kan nyde en velfortjent eftermiddags-sandwich, drikke en kold øl og prale af dagens strabadser i fællesskab rundt om poolen, inden aftensmaden serveres kl. 19.30.

Vi har i alt 6 overnatninger - og hotel Domaine de l'Esterel er et rigtig godt 4-stjernet hotel, hvor overnatningerne vil foregå i delt dobbeltværelse.

Hotellet er et SPA-hotel der tilbyder div. behandlinger og massager og har både udendørs pool område (2 stk.), tennisbane, petanquebane, restaurant og barområde samt mødelokale, hvor vi holder vores lille aftenmøde med info om den kommende dags ruter, vejr og diverse. Skulle man ønske sig en runde på golfbanen, så ligger Valescure golfbanen i gåafstand fra hotellet.

Ca. 6-8 uger før afrejse bliver der udsendt et infobrev med diverse praktiske oplysninger samt opkrævningen af restbeløbet. Når dette er indbetalt vil du modtage links til ruterne, der kan downloades til din Garmin GPS.

Det skal understreges, at turen ikke er en konkurrence og at der køres på gravelcykler. Det er dog klart, at man undervejs kan have sine små opgør med sin klub/rejsekammerat men ellers samles der op undervejs på ruten, så holdene kommer samlet tilbage til hotellet om eftermiddagen.

Terrænet er mere udfordrende end en grusvej i de danske skove, både fordi vi har flere højdemeter og fordi stierne kræver en smule mere teknik på grund af de lidt større sten på stierne. Turen er derfor ikke eget til total begyndere.

Ydermere er det nødvendigt, at du medbringer din egen GPS-enhed med ruterne på til turen.

Jeg anbefaler, at du kører ca. 2.500 km (fra 1. januar) for at du har overskud og kan nyde turen mest muligt - og det behøver selvfølgelig ikke være på gravelcykel alt sammen, men du er nødt til at have øvet dig/trænet på din gravelcykel på de danske stier, inden du tager afsted. Det er også vigtigt, at du ikke er (for) overvægtig…(pga stigningerne)

Cyklen: Din gravelcykel bliver kørt til Provence i vores kassebil. Du skal aflevere din cykel ca. 3 dage før afrejsen. Mere om dette i info-brevet senere.

 

Pris: Kr. 13.295,-

Tillæg eneværelse: Kr. 2.500,-

NB: På denne tur er der maksimalt 30 deltagere.

I prisen er inkluderet:

  • Fly t/r – Kastrup/Nice
  • 6 overnatninger på skønt hotel (Domaine de l'Esterel) i St. Raphael (ca. 50 km fra Nice lufthavn)
  • Halvpension
  • 5 guidede GRAVEL cykelture i det smukke Provence
  • Besøg hos EKOI (salg af cykelsportsudstyr) med mulighed for køb af produkter til favorable priser
  • 1 gratis EKOI deltagercykeltrøje
  • Bustransport til/fra hotellet i St. Raphael til Nice Lufthavn
  • Cykeltransport t/r Danmark-Frankrig
  • "Følgebil" på strategiske steder (P-plads eller lignende)
  • Lille rygsæk til skiftetøj
  • Rutekort til din Garmin GPS
  • Fantastiske udsigter

IKKE INKLUDERET:

  • Frokost
  • Drikkevarer
  • Turistskat

 Du kan tilmelde dig under fanen “Tilmelding”

 

 

 

Fakta
Rejse Gravel Coté d'Azur
Lufthavn Kastrup
Pris kr. 13295,-
Uge 22
Sværhedsgrad
Distance 350 km
Højdemeter 5000 meter
Tilmelding Tilmeld dig ...
Ekstra Fakta

Afrejse fra Kastrup:

Lørdag den 24. maj kl. 09:15 med ankomst i Nice kl. 11:40

Hjemrejse fra Nice:

Fredag den 30. maj kl. 14:15 med ankomst i Kastrup kl. 16:35

 

Tillæg for enkeltværelse kr. 2.500,- for alle dage (begrænset antal)

Hotellet:

Vi bor nær Valescure Golfbanen på et rigtigt pænt hotel, Domaine de l'Esterel, som er 4-stjernet.

Hotellet har både pool, mødesal (hvor vi holder et kort aftenmøde), tennis- og petanquebane, spa-område (mod betaling) samt restaurant og barområde.

Du kan se fotos og læse mere om hotellet her:

https://garrigae.fr/en/etablissements/domaine-de-lesterel/

 

Gravelcyklen:

Din GRAVEL cykel skal være udstyret med mellem 30 og 34 tænder på den forreste klinge og gerne en 11-34 krans bagpå, så du kan forcere de stejleste stykker uden at gå. Du skal også have 2 flaskestativer og pumpe/reserveslanger med til eventuel punktering undervejs.

Ydermere er det nødvendigt, at du medbringer din egen GPS-enhed med ruterne på til turen.

Din GRAVEL cykel bliver kørt til Frankrig i vores kassebil, hvor den står pakket forsvarligt med pap og tæpper. Du skal aflevere cyklen "hel", dog uden pedaler. Disse skal du lægge i din kuffert.

Din cykel skal afleveres ca. 3 dage før afrejsen. Mere om alle de praktiske detaljer i info-brevet, som de tilmeldte gæster vil modtage ca. 6-8 uger før afrejsen.

Hvorfor Gravel og Côte d'Azur/Provence:

Gravel er det nye "sort" i cykelsporten og UCI har nu også et GRAVEL VM på programmet (som i 2024 blev vundet af Mathieu van der Poel) - og disciplinen bliver mere og mere populær blandt alle former for cyklister.

Kombinationen af at man på sin GRAVEL CYKEL både kan køre på stier og landevej, gør at ruten kan blive meget mere varieret - og at man nu kan få nogle udsigter, der før kun var "det vandrende folk" beskåret.

Hvert år køres der i St. Raphael (Provence, Frankrig) et kæmpestort GRAVEL og MTB-løb, som hedder ROC D'AZUR. Her deltager mere end 10.000 ryttere og de får alle brugt blod, sved og tårer for at komme igennem løbet - det er ikke for tøsedrenge. 

 

INKLUDERET I PRISEN:
  • Fly t/r – Kastrup/Nice
  • 6 x overnatninger på skønt hotel (Domaine de l'Esterel) i St. Raphael (ca. 50 km fra Nice lufthavn)
  • Halvpension
  • 5 x guidede GRAVEL cykelture i det smukke Provence/Cote d'Azur
  • 1 x besøg hos EKOI (salg af cykelsportsudstyr) med mulighed for køb af produkter til favorable priser
  • 1 gratis EKOI deltagercykeltrøje
  • Bustransport til/fra hotellet i St. Raphael til Nice Lufthavn
  • Cykeltransport t/r Danmark-Frankrig
  • "Følgebil" på strategiske steder på ruten (P-plads eller lignende)
  • Lille rygsæk til skiftetøj
  • Rutekort til din Garmin GPS
  • Fantastiske udsigter

IKKE INKLUDERET:

  • Frokost
  • Drikkevarer
  • Turistskat
EKSTRA: EKOI DELTAGERCYKELTRØJE SAMT BESØG HOS EKOI

Ekoi er et fransk firma, som primært handler med cykeludstyr via nettet og som har eksisteret siden 2001.

Alle deltagerne på turen modtager en gratis Ekoi cykeltrøje og nær ved vores hotel ligger Ekois hovedsæde med både lager og en forretning med udsalg af deres produkter.

Denne forretning skal vi besøge i løbet af opholdet i Provence/St. Raphael, så du får mulighed for at handle cykeltøj og andre produkter (briller, hjelme, osv) til favorable priser.

TRÆNING:

Jeg anbefaler, at du kører ca. 2500 km (fra 1. januar) for at du har overskud og kan nyde turen mest muligt. Det er også vigtigt, at du ikke er (for) overvægtig…