Paris-Nice: NYHED

Turen imod solen

Efter en del års fravœr har vi nu Paris-Nice på programmet igen.

Proffernes løb af samme navn i marts måned kaldes også for “Løbet mod solen” – og det med solen bør vi vœre sikre på i juni måned, hvor vores Paris-Nice løber af stablen.

Ruten er blevet œndret fra tidligere, så vi nu kører over imod Alperne og bl.a. passerer Col du Grand Colombier og Mont du Chat, der var med i Touren 2017.

Efter en flyvetur på små 2 timer fra Kastrup til Orly-lufthavnen i Paris kører vi i bus til Auxerre syd for “Byernes By”, hvor vi overnatter første nat.

Nœste morgen starter første etape på 138 km fra hotellet i Auxerre, hvor et torv i byen er blevet opkaldt efter en af Isa’s forfœdre, Charles Surrugue, som var borgmester i byen i 1920’erne J  Inden vi slutter dagen i Autun har vi bl.a. passeret byerne Vezelay og Lormes (hvor vi spiser frokost efter ca. 75 km, på en café ved søen “Etang du Goulot”), samt masser af skønne marker i flor og skovene i Morvan-nationalparken. Dagen byder på ialt 138 km og ca. 1400 højdemeter, så en god “begynderdag” til at få benene ind i den rigtige rytme efter gårsdagens rejse.

Anden etape starter med en god stigning på nœsten 5 km allerede når vi kører ud af startbyen Autun og i løbet af dagen kommer der yderligere et par 5 km-stigninger. Vi passerer syd for det kendte vindistrikt ved Beaune og her kører vi på skåningerne med vinstokke omkring os. Efter frokost passere vi Saone-floden og kører de sidste 50 km på den østlige side I et fladere terrœn, inden vi når dagens målby Bourg-en-Bresse. Etapens totaler er 140 km og 1300 højdemeter.

Så rammer vi de første Alpestigninger og tredie etape er på ca. 125 km, men med 2200 højdemeter. Dagens første stigning kommer efter ca. 30 km, så i dag har vi tid til at få varmet benene op J Frokosten spises i Hauteville-Lompnes efter ca. 50 kms kørsel og på den sidste del af ruten får du mulighed for at bestige Col du Grand Colombier, hvis top befinder sig i 1500 meters højde. Derfra går det nedad og pludselig kan vi se både byen Culoz og Rhonefloden nede i dalen. Fantastisk. Denne dag ender etapen i en af de kendte “sommerbads-byer” Aix-les-Bains på et lokalt hotel. 

Mont du Chat står på menuen på fjerde etape af årets Paris-Nice-rute. Umiddelbart efter vores exit fra Aix-les-Bains begynder vi opkørslen til den 1485 meter høje Mont du Chat og de nœste 14 km er det bare opad til toppen, hvorfra der er en fabelagtig udsigt ned over Lac du Bourget og Aix-les-Bains på den anden side af søen. Resten af etapen er knapt så kupperet og efter ca. 110 km og 2200 højdemeter ender vi på hotellet i nœrheden af Grenoble. 

Denne dag starter med at vi skal forbi Grenoble og vi følger D529 op over Col de la Festiniere, som er lige under 1000 meter højt. Herefter foregår det meste af dagen, til vi når målbyen Gap, på N85 med enkelte afstikkere på mindre lokale veje. Bonussen får vi ca 8-10 km fra hotellet, da de sidste kilometer fra toppen af Col Bayard falder ned imod Gap. Tallene på femte etape er 119 km og ca. 2100 højdemeter.

Col du Fanget er med sine små 1500 meter det højeste punkt på sjette etape. Med sine 137 km og 2000 højdemeter ialt, skal etapen nok trœkker tœnder ud på selv de sejeste. Efter 5 dage i sadlen begynder benene at vœre møre og med endnu en stigning på 6-7 km inden finale-nedkørslen til Castellane, skal man passe på ikke at spille Verdensmester, selvom Nice føles “lige om hjørnet”.

7. etape bliver nœsten en “parade-etape” sammenlignet med resten af ugen, for med sine kun 97 km og 1400 højdemeter burde det vœre “piece of cake” at komme i mål. De fleste af højdemeterne ligger dog inden frokosten, som vi spiser efter ca. 56 km i Greoulieres – og derfra går det stort set nedad hele vejen til Nice. Inden vi kommer til hotellet overfor lufthavnen, kører vi på strandpromenaden – og mon ikke vi stopper ved en café, så dem der vil have en dukkert, kan få lov til det?

Ialt ca. 860 km - ca. 12.000 højdemeter

I gennemsnit ca. 125 km og 1700 højdemeter pr dag.

Fakta
Rejse Paris - Nice
Lufthavn Kastrup
Pris kr. 11595,-
Uge 24
Sværhedsgrad
Distance 900 km
Højdemeter 12000 meter
Tilmelding Tilmeld dig
Ekstra Fakta

Det er første gang vi kører denne tur i flere år og ruten er også blevet œndret siden sidst. Vi kører nu øst-over til Alperne, hvor vi bl.a. bestiger Col du Grand Colombier og Mont du Chat, der begge er velkendte toppe fra Tour de France.

INKLUDERET I PRISEN:
 • Direkte fly t/r
 • Bus-transfer lufthavn-hotel t/r
 • Cykeltransport t/r
 • 8 overnatninger på gode hoteller
 • 7 etaper i fantastiske omgivelser
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Halvpension (morgen- og aftensmad)
 • Følgebil på ruten
 • Guider
 • Lille nylon-pose til skiftetøj
 • Rutekort til Garmin
EKSTRA INFO:

Turen fra Paris til Nice er fantastisk at opleve, fordi vi kører hele vejen fra "Byernes by" til Middelhavets bløde sandstrande på 7 lange etaper (ca. 125 km i gennemsnit pr. dag). Hver dag skifter landskabet karakter: Den ene dag har du bløde bølgende marker og grønne skove i området syd for Paris, nœste dag befinder du dig på vinskåninger nœr Beaune og Rhonedalen, videre forbi nogle af Tourens skrappeste bjergtoppe, inden du slutter af med en dukkert i de Azurblå bølger ved Nice.

TRŒNING:

Jeg anbefaler, at du kører ca. 3.000 km (fra 1. januar) for at du har overskud til de mange kilometer og kan nyde turen mest muligt. Det er også vigtigt, at du ikke er (for) overvægtig…

Hotellerne:

Vi bor på pæne hoteller, deriblandt et 4-stjernet.

Da vi jo skal cykle hele vejen fra Auxerre (150 km syd for Paris) til Nice, skal vi flytte hotel hver dag. 

Cyklen:

Cyklen bliver kørt til Frankrig i vores kassebil, hvor den står pakket forsvarligt med pap og tæpper. Du skal aflevere den "hel", dog uden pedaler. Disse skal du lægge i din kuffert. Din cykel skal afleveres ca. 3-4 dage før afrejsen. Mere om alle de praktiske detaljer i info-brevet, som de tilmeldte gæster vil modtage ca. 6-8 uger før afrejsen.

Hvorfor Paris-Nice:

Hvert år kører årets Tour de France et par etaper i Alperne. Her bliver der brugt blod, sved og tårer for at komme igennem etaperne - det er ikke for tøssedrenge. 

Du skal nu ha' lov til at prøve både Col du Grand Colombier og Mont du Chat, som begge var med på Tour-ruten i 2017 - det er fantastisk, og du er selv kommet derop!!