Korsika

Vi har haft mange super ture på Korsika og vi glæder os rigtig meget til at komme tilbage til denne smukke, franske ø hver gang.

Det var jo i 2013, at Tour de France startede deres første 3 etaper netop på Korsika. Vi kører selvfølgelig på nogle af Tourens ruter fra dengang!!

1. etape kalder vi “tommel-fingeren rundt”. Vi får allerede første dag nogle vilde udsigter ud over havet og et par gode stigninger, hvor vi kan dyste mod hinanden. Ca. 123 km og 2500 hm

2. etape starter hårdt ud blot få km fra hotellet med stigningen over Col de Teghime på 536 meter. Vi kører gennem den smukke ferie-havneby St. Florent og op over Bocca di Vezzu på 311 m. Her kører vi på små bjergveje og skal passe på dyrene i naturen. Ca. 94 km og 1900 hm (dog kører 3. holdet 77 km med ca. 1600 hm)

3. etape går fra Ile Rousse til Ile Rousse, en rundtur ind i landet - mega smukt !! Vi har en rute på ca. 86 km med 1600 hm og en tur for de aller stærkeste på ca. 109 km og 1900 hm

4. etape køres fra Ile Rousse og ned ad den klipperige vestlige kystvej med fantastisk flotte udsigter over det azurblå hav. Vi overnatter i det naturskønne Porto. Ca. 90 km og 1500 hm.

5. etape forlader vi kysten og kører ind mod midten af øen – op og op. På denne tur passerer vi det højeste pas på Korsika, Col de Vergio på 1477 m.  Når vi er kommet over passet, kører vi ned og videre ud over Niellu-sletten, som er en dal med flere skovrige passager. Efter frokost slynger vi os igennem en fantastisk kløft og vi ender 4. etape i hyggelige Corte, som tidligere var hovedstaden på øen. Ca. 106 km og 2400 hm for 1. holdet, mens 2. og 3. holdet kører 86 km med 1900 hm.

6. etape går ad små snoede bjergveje, hvor vi med stor sandsynlighed møder sorte vildsvin og rovfugle. Vi spiser frokost på en meget lille lokal café ude i “ingen-mands-land”. Kontrasten er stor denne dag, for vi afslutter etapen ude ved stranden lige syd for Bastia. Ca. 111 km og 1800 hm

 

 

Fakta
Rejse
Lufthavn
Pris kr. 0,-
Uge
Sværhedsgrad
Distance 650 km
Højdemeter 10000 meter
Tilmelding Tilmeld dig venteliste

Hotellerne:

På turen rundt i det nordlige Korsika skal vi bo på 4 forskellige hoteller - alle gode hoteller !!

I byen Ile Rousse bliver vi 2 overnatninger og i Bastia både starter (2 nætter) og slutter (1 nat) vi på samme hotel, som ligger kun få meter fra den mest fantastiske sandstrand.

Cyklen:

Cyklen bliver kørt til Korsika i vores kassebil, hvor den står pakket forsvarligt med pap og tæpper. Du skal aflevere den "hel", dog uden pedaler. Disse skal du lægge i din kuffert. Din cykel skal afleveres ca. 3-4 dage før afrejsen. Mere om alle de praktiske detaljer i info-brevet, som de tilmeldte gæster vil modtage ca. 6-8 uger før afrejsen.

Hvorfor Korsika?

Rigtig mange mennesker fik først øjnene op for denne fantastiske ø, da Touren i 2013 startede her med 3 etaper.

Strandene omkring øen er som i Caribien, helt krystal klart vand, som vi kan nyde synet af, når vi kører langs med kysten. Vejene inde på øen er ikke de aller bedste, men det overskygges af de helt vidunderlige udsigter, som vi får.

INKLUDERET I PRISEN
  • Fly t/r
  • Bus-transfer lufthavn-hotel t/r
  • Cykeltransport t/r
  • 7 overnatninger på gode hoteller
  • Bagagetransport mellem hotellerne
  • Halvpension (morgen- og aftensmad)
  • Følgebil på ruten
  • Veloplagte guider
  • Lille nylon-pose til skiftetøj
  • Rutekort til Garmin
EKSTRA INFO

Vejene rundt langs kysten er rigtig fine, men når vi kommer ind på øen er de ikke de bedste. Det overskygges dog af de helt vidunderlige udsigter, som vi får.

Husk endelig dit badetøj - strandene er fantastiske og Middelhavet er helt "caribisk" !!

TRÆNING

Jeg anbefaler, at du har kørt ca. 3000 km hjemmefra (fra 1. januar), så du får mest muligt ud af turen.