Kongeriget på tvœrs.

Ny spœndende tur i Danmark!

Torsdag d. 12. august til søndag d. 15. august 2021.

Esbjerg-København – 4 etaper (hver etape 130-160 km)

Max 50 deltagere.

 

Vi mødes alle i Esbjerg onsdag den 11. august kl. 19:30 til middag, møde og overnatning på Hotel Britannia. Dagen efter starter turen fra Torvet umiddelbart ved siden af hotellet.

1. etape Torsdag den 12/8 – ca. 160 km/ca. 500 hm:

Esbjerg (med start på Torvet) – Sønderborg (med mål på pladsen foran slottet), frokost i Øster Højst på Øster Højst Kro efter 87 km.

Vi passerer efter ca. 30 km af første etape på vores nye tur, “Kongeriget på tværs”, Kammerslusen ved Ribe Å samt digerne ved Vesterhavet der bl.a. er kendt fra flere etaper i Danmark Rundt. Derfra kører vi syd om Ribe til Løgumkloster og Øster Højst, hvor der er frokost efter ca. 87 km. Så går turen videre stik syd med et smut ind i Tyskland efter ca. 105 km og tilbage ind i Danmark efter 5-6 km, hvor vi drejer mod øst og sikkert får medvind resten af vejen mod Sønderborg J. Inden vi når målet ved slottet i Sønderborg, får vi lige et par små bakker og passerer bl.a. Dybbøl Mølle og mindesmærkerne fra slaget i 1864. 

Der overnattes efter etapen på Hotel Sønderborg Strand.

2. etape Fredag den 13/8 – ca. 153 km/ca. 1200 hm:

Sønderborg (med start på “Rådhuspladsen”) – Middelfart (med mål på Milling Park Hotel). Etapen byder på i alt 153 km og vi spiser frokost i Haderslev/Starup på Tina's Diner efter 82 km og drikker "historisk kaffe" på  Den Gamle Grænsekro efter ca 117 km.

På 2. etape kører vi så tæt langs kysten som muligt op imod Åbenrå. Vi passerer på denne etape skønne områder som bl.a. Varnæs og Hejlsminde - og efter ca. 82 km spiser vi frokost på Tina's Diner ved Starup lige før vi kommer til Haderslev. På eftermiddagens træk passerer vi idylleriske Hejlsminde inden ruten slå ud mod hovedvej 170 igen, fordi vi denne dag skal holde en "historisk kaffepause" på "Den Gamle Grænsekro" nord for Christiansfeld efter ca. 117 km. Sidste del af etapen fører os gennem Kolding og ud langs det flotte villakvarter nord for Kolding Fjord, hvor mange af byens rigeste har slået sig ned. Finalens ca. 15-20 km køres på cykelstien på den gamle hovedvej 161 mellem Kolding og Middelfart, hvor vi inden ankomsten til hotellet cykler over den gamle Lillebæltsbro fra 1935. https://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/lillebaeltsbroen-1935-den-gamle-lillebaeltsbro/

Der overnattes efter etapen på Milling Park Hotel i Middelfart.

3. etape Lørdag den 14/8 – ca. 153 km/ca. 1000 hm:

Middelfart (med start på pladsen foran Middelfart Sparekasse) – Nyborg (med mål på Hotel Storebælt Sinatur),

153 km, frokost på Hotel Faaborg Fjord efter ca. 77 km i Faaborg.

3. etape kan vi kalde “Sydfyn Rundt”, for vi tager hele turen fra Middelfart ned over Glamsbjerg til de skønne – og hårde – bakker lige nord for Fåborg. Inde i Faaborg spiser vi frokost på Hotel Faaborg Fjord og derfra går det videre forbi Diernæs, Vester Åby og Fjællebroen ind til Svendborg, hvor vi måske finder et godt sted til en eftermiddagskaffepause. Mange af etapens sidste 50 km op mod Nyborg køres tæt ved kysten, hvor bl.a. Lundeborg skal passeres inden vi ankommer til vores hotel lige nord for Nyborg.

Der overnattes efter etapen på Hotel Storebælt Sinatur.

Næste morgen (tirsdag) bliver alle deltagere transporteret over Storebæltsbroen i bus (med deres bagage i bussens lastrum) til starten i Skælskør.

Alle er omklædt til cykling, når de stiger på bussen (undtagen cykelsko/hjelm!).

Starten går kl. 10.00. Startsted i Skælskør: Harboe Bryggeriernes Gæstemodtagelse.

Cyklerne transporteres i kassebil (og sættes klar til start inden deltagerne ankommer til startstedet).

4. etape Søndag den 15/8 – ca. 130 km/ca. 700 hm:

Skælsør (med start på Harboe Bryggeriernes Gæstemodagelse kl. 10.00) – Brøndby (med mål ved Idrættens Hus/Brøndby Stadion), 130 km, frokost på Chr. Vl’s Overdrevskro efter ca. 79 km.

Finale-etapen byder på lidt færre kilometer end de øvrige dage, for nu kan distancen og højdemeterne fra dagene før sikkert godt mærkes i “stængerne”. Fra startområdet i Skælskør kører vi først i retning mod Næstved, men drejer efter ca. 20 km nordover mod Fuglebjerg. Herefter passerer vi Tystrup Sø og Haraldsted Sø inden frokosten kan indtages på Chr. Vl’s Overdrevskro efter ca. 79 km. Efter frokost kører vi forbi bl.a. Viby, Gadstrup og Snoldelev, hvor jeg har kørt de fleste af mine træningskilometer i Danmark. På det sidste stykke mod Brøndby Stadion, skal vi køre på cykelstien på den gamle Køgevej langs kysten fra Karlslunde til Vallensbæk.

Ved ankomsten til Brøndby Stadion kan du skåle og juble sammen med de øvrige deltagere.

Efter opløbet ved Idrættens Hus/Brøndby Stadion vil der være bademulighed i omklædningsrum.

Hvis du har brug for transport til Esbjerg før eller efter turen, så kan jeg anbefale at du tager FLIX-bussen fra Københavns Hovedbanegård. Det koster omkring 100 kr, hvis man bestiller i god tid og turen tar' ca 4 timer.

Din cykel kan vi transportere til Esbjerg med vores kassebil gratis for dig inden turen - og vi samler cykler op ved Brøndby Stadion tirsdag d. 10/8.

Holdinddelinger: Se beskrivelse nedenfor.

Pris: Kr. 5.800,-

Tillæg eneværelse: Kr. 1.500,-

I prisen er inkluderet:

 • 4 flotte ruter i vores dejlige Danmark
 • 4 overnatninger med halvpension på rigtig gode hoteller – med halvpension (uden drikkevarer)
 • Bustransfer/broafgift fra Hotel Storebælt Sinatur til start i Skælskør
 • Cykeltransport over Storebælt mellem 3. og 4. etape samt før eller efter løbet
 • Gratis cykeltransport til Esbjerg til turens start
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Guider
 • Følgebil
 • Lille rygsæk til skiftetøj
Du kan tilmelde dig under fanen “Tilmelding”

2021
Uge - 32 - Ledige pladser
HVORFOR KØRE "KONGERIGET PÅ TVÆRS"?

 

I flere år har jeg gået med tanken om at lave en pendant til vores Coast to Coast-ture i Frankrig herhjemme i Danmark.

Så med en kommende Tour de France-start i lille Danmark i 2022 og den deraf stigende interesse for cykelsporten generelt - og således også for motionscykling, som en "sidegevindst", så mente jeg at tiden var inde.

Vi passerer desuden Grœnselandet i Sønderjylland på ruten - og netop i sommeren 2020 var det 100 år siden dette område blev genforenet med resten af landet. Det fejrer vi ved at køre vores 2 første etaper dernede.

INKLUDERET I PRISEN:

 

 • 4 flotte ruter i vores dejlige Danmark
 • 4 overnatninger på rigtig gode hoteller
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Halvpension (morgen- og aftensmad)
 • Cykeltransport over Storebœlt
 • Bus-transfer over Storebœlt fra Hotel Nyborg Strand til start i Skœlskør
 • Gratis transport af din cykel Kbh-Esbjerg over Storebœlt før turen
 • Følgebil på ruten
 • Guider
 • Lille nylon-pose til skiftetøj
 • Rutekort til Garmin GPS
 • "Bobler" ved ankomst til Brøndby Stadion
TRÆNING:

 

Jeg anbefaler, at du kører ca. 2.500 km (fra 1. januar) for at du har overskud og kan nyde turen mest muligt. Det er også vigtigt, at du har kørt ture på mere end 100 km og at du ikke er (for) overvægtig…

HOLDINDELINGER:

Hold 3: Kører med 26-28 km/t i gennemsnit på etapen.

Hold 2: Kører med 28-30 km/t i gennemsnit på etapen.

Hold 1: Kører med 30-32 km/t i gennemsnit på etapen.