Kongeriget på tvœrs - Dagsbillet.

Ny spœndende tur i Danmark!

NYHED: KØB "DAGSBILLET" TIL ENKELTE ETAPER - LÆS MERE HERUNDER.

Lørdag d. 13. juni til tirsdag d. 16. juni 2020.

Esbjerg-København – mulighed for tilmelding til 4 enkelt-etaper (hver etape 130-160 km)

Max 50 deltagere.

 

1. etape lørdag den 13/6 – ca. 160 km/ca. 500 hm:

Esbjerg (med start på Torvet) – Sønderborg (med mål på pladsen foran slottet), frokost i Øster Højst på Øster Højst Kro efter 87 km.

Vi passerer efter ca. 30 km af første etape på vores nye tur, “Kongeriget på tvœrs”, Kammerslusen ved Ribe Å samt digerne ved Vesterhavet der bl.a. er kendt fra flere etaper i Danmark Rundt. Derfra kører vi syd om Ribe til Løgumkloster og Øster Højst, hvor der er frokost efter ca. 87 km. Så går turen videre stik syd med et smut ind i Tyskland efter ca. 105 km og tilbage ind i Danmark efter 5-6 km, hvor vi drejer mod øst og sikkert får medvind resten af vejen mod Sønderborg J. Inden vi når målet ved slottet i Sønderborg, får vi lige et par små bakker og passerer bl.a. Dybbøl Mølle og mindesmœrkerne fra slaget i 1864.

 

2. etape søndag den 14/6 – ca. 156 km/ca. 1200 hm:

Sønderborg (med start på “Rådhuspladsen”) – Middelfart (med mål på Milling Park Hotel). Etapen byder på ialt 156 km og vi spiser frokost på Den Gamle Grœnsekro efter ca 120 km.

På 2. etape kører vi så tœt langs kysten som muligt op imod Åbenrå. Vi passerer på denne etape skønne områder som bl.a. Varnœs og Hejlsminde - og senere spiser vi frokost på den “gamle” grœnsekro nord for Christiansfeld. Sidste del af etapen køres på den gamle hovedvej mellem Kolding og Middelfart, hvor vi inden ankomsten til hotellet cykler over den gamle Lillebœltsbro fra 1935. https://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/lillebaeltsbroen-1935-den-gamle-lillebaeltsbro/

 

3. etape mandag den 15/6 – ca. 158 km/ca. 1000 hm:

Middelfart (med start på pladsen foran Middelfart Sparekasse) – Nyborg (med mål på Hotel Nyborg Strand),

158 km, frokost på Restaurant La Pupa efter 107 km i Svendborg.

3. etape kan vi kalde “Sydfyn Rundt”, for vi tager hele turen fra Middelfart ned over Glamsbjerg til de skønne – og hårde – bakker lige nord for Fåborg. Derfra går det videre forbi Diernœs, Vester Åby og Fjœllebroen ind til Svendborg, hvor vi spiser frokost på Restaurant La Pupa. Mange af etapens sidste 50 km op mod Nyborg køres tœt ved kysten, hvor bl.a. Lundeborg skal passeres inden vi ankommer til Hotel Nyborg Strand, lige nord for Nyborg.

 

4. etape tirsdag den 16/6 – ca. 130 km/ca. 700 hm:

Skœlsør (med start på Harboe Bryggeriernes Gæstemodtagelse kl. 10.00) – Brøndby (med mål ved Idrœttens Hus/Brøndby Stadion), 130 km, frokost på Chr. Vl’s Overdrevskro efter ca. 77 km.

Finale-etapen byder på lidt fœrre kilometer end de øvrige dage, for nu kan distancen og højdemeterne fra dagene før sikkert godt mœrkes i “stœngerne”. Fra startområdet i Skœlskør kører vi først i retning mod Nœstved, men drejer efter ca. 20 km nordover mod Fuglebjerg. Herefter passerer vi Tystrup Sø og Haraldsted Sø inden frokosten kan indtages på Chr. Vl’s Overdrevskro efter ca. 77 km. Efter frokost kører vi forbi Lejre (Verdensmester Mads' hjemby:-)) og den berømte bager, som har “reddet” mange ryttere, der var “gået kolde” på deres trœningstur. På det sidste stykke mod Brøndby Stadion – og de velfortjente “bobler” ved ankomsten - skal vi køre på cykelstien på den gamle Køgevej langs kysten fra Karlslunde til Vallensbœk.

Ved ankomsten til Brøndby Stadion kan du juble sammen med Brøndby's cykelglade borgmester, Kent Magelund, der har sagt ja tak til at cykle sidste etape sammen med os. 

Efter opløbet ved Idrœttens Hus/Brøndby Stadion vil der vœre bademulighed i omklœdningsrum. 

Efter omklœding/bad er der snack i mødelokale.

 

Holdinddelinger: Se beskrivelse nedenfor.

Pris: Kr. 350,- / etape

I prisen er inkluderet:

 • flotte ruter i vores dejlige Danmark
 • frokost med drikkevarer ude på ruten
 • Følgebil på ruten
 • Guider
 • Lille nylon-pose til skiftetøj
 • Rutekort til Garmin
 • En skøn tur med alle de andre gœster
Du kan tilmelde dig under fanen “Tilmelding”
2020
Uge - 25 - Ledige pladser
HVORFOR KØRE "KONGERIGET PÅ TVÆRS"?

 

I flere år har jeg gået med tanken om at lave en pendant til vores Coast to Coast-ture i Frankrig herhjemme i Danmark.

Så med en kommende Tour de France-start i lille Danmark i 2021 og den deraf stigende interesse for cykelsporten generelt - og således også for motionscykling, som en "sidegevindst", så mente jeg at tiden var inde.

Vi passerer desuden Grœnselandet i Sønderjylland på ruten - og netop i sommeren 2020 er det 100 år siden dette område blev genforenet med resten af landet. Det fejrer vi ved at køre vores 2 første etaper dernede.

INKLUDERET I PRIS PÅ 350,- KR:

 

 • Flotte ruter i vores dejlige Danmark
 • Lækker frokost med drikkevarer ude på ruten
 • Følgebil på ruten
 • Guider
 • Lille nylon-pose til skiftetøj
 • Rutekort til Garmin
 • En skøn tur med alle de andre gœster

NB: Begrœnset antal pladser til "Dagsbillet".

TRÆNING:

 

Jeg anbefaler, at du kører ca. 2.000 km (fra 1. januar) for at du har overskud og kan nyde turen mest muligt. Det er også vigtigt, at du har kørt ture på mere end 100 km og at du ikke er (for) overvægtig…

BRØNDBY'S BORGMESTER KØRER MED.

Den cykelglade Borgmester i Brøndby, Kent Magelund, der selv i sine unge år var eliterytter i A-klassen, har meldt sig til at deltage på sidste etape fra Skœlskør til Brøndby Stadion.

HOLDINDELINGER:

Hold 3: Kører med 26-28 km/t i gennemsnit på etapen.

Hold 2: Kører med 28-30 km/t i gennemsnit på etapen.

Hold 1: Kører med 30-32 km/t i gennemsnit på etapen.