Kilimanjaro - Vandring

Bjergbestigning til Afrikas højeste bjergtop - Kilimanjaro (Uhuru Peak) - nœsten 6 km oppe i luften.

 

Super bjergbestigningstur i begyndelsen af januar 2018 – er det noget for dig ???

Kilimanjaro – verdens højeste og smukkeste, fritstående bjerg - som rejser sig 4.065 meter på en højslette, der ligger 1.830 meter over havets overflade. Størstedelen af Kilimanjaro er nu en nationalpark og bjerget er tæt på Ækvator, så det kan bestiges året rundt.

Machame ruten, som vi skal gå ad, er en af de smukkeste og mest populære ruter med en høj succesrate og ruten kaldes også for "Whisky ruten". Ruten starter ved Machame Gate, som er den sydvestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Vi vandrer gennem et landskab med forskelligartet vegetation, først frodig regnskov, så hedelandskab, derefter klippelandskab og sluttelig alpint ørkenlandskab.

Fra Shira-plateauet er der efter et par dages vandring en fantastisk udsigt til gletsjerne ved Western Breach og ved Stella Point på opstigningen fra basecamp, oplever du en smuk solopgang. Den sidste opstigning til toppen foregår fra sydøst, og nedstigningen følger Mweka ruten mod syd. Uhuru Peak, altså bjergtoppen af Kilimanjaro, som altid er dœkket af sne, ligger i 5.895 meters højde over havets overflade. (Til sammenligning er Alpernes højeste bjerg Mont Blanc “kun” 4.800 meter højt). 

Vores tur på Whiskey ruten varer 7 dage, hvilket er befordrende for vores akklimatisation. Med udgangspunkt i Moshi er oplevelsen fordelt på 5½ dages opstigning og 1½ dags nedstigning. Ruten på Kilimanjaro er 100 km med 62 km op til bjergtoppen og 38 km nedstigning fra toppen af Kilimanjaro. Det er en smuk rute, hvor vi både oplever den sydvestlige side og sydsiden af Kilimanjaro, fordi vi vandrer op ét sted og ned et andet sted. Udsigterne kommer bare som perler på en snor – fra den sene eftermiddags solnedgang ved Shira til den tidlige morgens disede åbenbaringer af Kibo’s enorme Barranco Væg.

For at akklimatisere os til højden har vi tilføjet en ekstra dag ved at udvide trekket fra Barranco Camp til Barafu Camp fra 1 til 2 dage. Vi hiker fra Barrango Camp til den lavere beliggende lejr i Karanga Valley, hvor der er rindende vand. Dagen efter vil vi så gå fra Karanga Valley Camp til Barafu Camp og komme videre i det planlagte ruteforløb på Kilimanjaro derfra.

Turen er indimellem hård og krævende, som at køre op på f.eks. Mont Ventoux, men når du står på Uhuru Peak (toppen), belønnes du med en spektakulær udsigt i knap 6 km's højde og en unik oplevelse for livet.

Ligesom ved kørsel i bjergene er det vigtigt, at du ikke starter for hårdt ud, så der er energi og krœfter til alle dagene. Man går typisk noget langsommere end normalt pga den manglende ilt i luften og du vil føle at du er forpustet bare ved at bevœge dig den mindste smule.

Samtidig vil du måske få en smule hovedpine jo højere vi kommer op mod toppen - og hvis man bliver ramt af højdesyge er der kun en ting at gøre: GÅ NED! 

Til at hjœlpe os med at bœre har vi professionelle bærere (ca. 3 bœrere pr. person), som tager sig af alt vores udstyr, inklusive telte. De medfølgende kokke tilbereder vores mad over blus både morgen og aften, så du kan få både kylling, omelet, pandekager og varm grød.

Overnatning foregår i telte hele vejen op - og jo tœttere vi kommer på toppen, jo koldere er det, så en sovepose som kan klare ned til  -10 grader er at foretrœkke.

Inden afrejse vil du få tilsendt en pakkeliste til turen - men husk endelig solbriller, hat, sololie, toiletpapir og vand i din daglige rygsœk.

 

Rejseplan:

Afrejse Kastrup mandag den 8. januar 2018

Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro. Fly fra Danmark til Kilimanjaro med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer i Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af din guide, som kører dig til Springlands Hotel i den lille by Moshi – en køretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimt af Kilimanjaros sneklædte top. Byen emmer af afrikansk kultur og atmosfære og byder på eksotiske oplevelser, ikke mindst på det lokale marked og i de mange små butikker.
Om eftermiddagen er der velkomstmøde, hvor guiden vil gennemgå udstyr og de næste dages tur mod toppen.
Højder: Moshi: 915 m.o.h.
Overnatning på Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Efter morgenmaden forlader du Moshi og kører til landbyen Machame – en køretur på 50 min. Her møder du dit team af guider, kokke og bærere, som forbereder og pakker dit udstyr. Herefter går turen til Machame Gate, som er den sydvestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Her er der indtjekning og registrering, inden du begynder din vandring gennem regnskoven til toppen af Kilimanjaro. Kilimanjaro består af tre udslukte vulkaner; Kibo med det højeste punkt Uhuru (5.895 m.o.h.), Mawenzi (5.149 m.o.h.) og Shira (3.962 m.o.h.).
Gennem det første stykke af ruten i de lave højder kan det være vådt og en smule mudret. Du vandrer langs smukke stier gennem den tætte regnskov, hvor du måske er heldig at få et glimt af dyrelivet, fx de meget smukke og meget sjældne sort/hvide colobus aber. Bærerne går i forvejen, så dit telt står klar, når du ankommer til Machame Camp.
Højder: Moshi: 915 m.o.h., Machame Gate: 1.634 m.o.h., Machame Camp: 2.834 m.o.h.
Distance: 10 km
Vandretid: 7-8 timer
Overnatning i teltlejr på Kilimanjaro

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Du vandrer det sidste stykke gennem regnskoven, og snart åbner hedelandskabet sig og stierne bliver mere stenede. Du vandrer over Shira plateauet med udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med den fantastiske gletsjer. Du er nu vest for den udslukte vulkan Kibo på den modsatte side af Marangu ruten og efter et kort hike mod vest ankommer du til Shira 2 Camp.
Højder: Machame Camp: 2.834 m.o.h., Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h.
Distance: 6 km
Vandretid: 7 timer
Overnatning i teltlejr på Kilimanjaro

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du mod øst. Landskabet bliver mere tørt, bart og stenet jo højere du kommer op. Undervejs bliver du belønnet med smukke udsigter til Kibo og Mt. Meru, som stikker op af de hvide skyer bag dig. Efter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower, som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.
Efter frokost ved foden af Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis vejret tillader kan du nyde en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, ligesom der er en storslået udsigt til toppen af Kilimanjaro, et flot kig ned ad bjergets side mod dalen og yderligere mod øst den 300 meter høje Great Barranco Wall.
Dagens etape vil byde dig udfordringer både terræn- og højdemæssigt, så husk at tage det roligt og lyt til din krop. Selv om du slutter dagen med kun +110 højdemeter, er du undervejs oppe på +790 højdemeter ved Lava Tower, inden du går ned til Barranco Camp. Der er mange, som mærker de første tegn på højdesyge i disse højder, så vær opmærksom på de mindste tegn og informer guiden herom.
Højder: Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h, Barranco Camp: 3.950 m.o.h.
Distance: 5 km
Vandretid: 5 timer
Overnatning i teltlejr på Kilimanjaro

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley

Efter en nat under den imponerende Great Barranco Wall og et solidt morgenmåltid klatrer du op ad den berygtede klippevæg. Noget som heldigvis er lettere end det ser ud til. På toppen under Heim gletsjeren, der hænger som kæmpe is-gardiner ud over massivet, folder Kilimanjaros skønhed sig ud på fantastisk vis. Denne dag kommer vi lidt tidligere til camp'en og det er en god idé at få hvilet ud og akklimatiseret sig så godt som muligt.
Højder: Barranco Camp: 3.950 m.o.h., Karanga Valley: 4.100 m.o.h.
Distance: 4 km
Vandretid: 3-4 timer
Overnatning i teltlejr på Kilimanjaro

Dag 7: Karanga Valley - Barafu Camp

Dagens rute fører ned gennem Karanga Valley og går sammen med Mweka ruten, som du følger resten af vejen mod Kilimanjaros top. Efter nogle timers vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger udsat på en højderyg. Grunden er stenet og det blæser oftest meget. Sørg for at gøre dig bekendt med terrænet omkring campen, inden mørket falder på. Så er du velforberedt, når opstigningen til toppen starter kort efter midnat.
Forbered dit udstyr og varme tøj til næste dags vandring til toppen og opbevar drikkevand i en termoflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for at gå tidligt i seng for at få de menneskelige batterier ladet op til Kilimanjaros ultimative udfordring.
Højder: Karanga Valley: 4.100 m.o.h., Barafu Camp: 4.600 m.o.h.
Distance: 4 km
Vandretid: 3-4 timer
Overnatning i teltlejr på Kilimanjaro

Dag 8: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omkring midnat står du op og du får serveret et let måltid, inden du i mørke starter den sidste opstigning til toppen. Det vanskelige terræn de ca. 6 timer frem til Stella Point er den største udfordring for de fleste. Målet er at nå Stella Point kort tid efter solopgang, så du kan nyde den rødglødende solopgang her. Hvilet bliver ikke langt, da det ellers bliver nærmest uoverkommeligt at komme i gang igen som følge af kulde og træthed. Du fortsætter langs kraterkanten og det sidste stykke er en jævn stigning. Afhængig af årstiden kan du risikere, at der er sne det sidste stykke til dit endelige mål, som er Uhuru Peak, toppen af Kilimanjaro og toppen af Afrika. Når du toppen 5.895 m.o.h., kan du klappe dig selv på skulderen, nyde den fantastiske udsigt og tage et selfie ved Uhuru Peak skiltet, som evigt minde.
Herefter starter nedstigningen til Barafu Camp, det tager ca. 3 timer. Her får du et velfortjent, men kort hvil, inden du vandrer videre ned ad en stenet sti til Mweka Camp, hvor der venter dig en velfortjent nattesøvn. Lejren ligger i den øverste del af skoven, hvor der ofte er tåge og regn sidst på eftermiddagen. Højdepunktet er, at der her venter varmt vand og varm mad.
Højder: Barafu Camp: 4.600 m.o.h., Uhuru Peak: 5.895 m.o.h., Mweka Camp 3.100 m.o.h.
Distance: 5 km op og 12 km ned
Vandretid: 6-7 timer op, 7 timer ned
Overnatning i teltlejr på Kilimanjaro

Dag 9: Mweka Camp – Moshi

Turens sidste vandreetape er 3 nemme timer gennem nationalparken til Mweka Gate. Her tjekker du ud, inden du bliver kørt tilbage til landsbyen Moshi. På hotellet venter dig en velsmagende frokost og et – med længsel ventet – dejligt varmt bad. Alle der har gennemført bestigningen får overrakt et diplom.
Højder: Mweka Camp 3.100 m.o.h., Mweka Gate 1.850 m.o.h., Moshi 915 m.o.h.
Distance: ca. 10 km
Vandretid: 3 timer
Overnatning på Springlands Hotel

Dag 10: Hjemrejsen starter.

I dag tjekker du ud fra hotellet omkring frokost og bliver kørt til lufthavnen senere på dagen, hvor hjemrejsen starter.

Dag 11: Hjemkomst til Danmark/Kastrup.

Du ankommer til Danmark efter en oplevelse for livet.

Hjemkomst Kastrup torsdag den 18. januar 2018

Pris: 22.000,- kr.

Fakta
Rejse Kilimanjaro
Lufthavn Kastrup
Pris kr. 22000,-
Uge 2
Sværhedsgrad
Distance 100 km
Højdemeter 4065 meter
Tilmelding Tilmeld dig
Ekstra Fakta

Der er kun 25 pladser i alt, skynd jer.

INKLUDERET I PRISEN:
 • Fly fra Danmark/Kastrup til Kilimanjaro t/r
 • Bus-transfer lufthavn-hotel t/r
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 2 overnatninger på Springlands Hotel i Moshi ink. helpension
 • 6 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension
 • Al mad tilberedes af en lokal kok, der går med hele turen op
 • Professionelle guider og bærere hele vejen - ca. 3 bœrere pr. person
 • Bestigning af Kilimanjaro via Machame-ruten sammen med Dan Frost
 • Mulighed for at tilkøbe safari eller badeferie efter bestigningen
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • NB: Kun 25 pladser ialt
Cyklen:
 • Dette er ikke en cykeltur.
Prisen inkluderer ikke:
 • Visum pr. person $ 50
 • Måltider ud over de nævnte samt gels og barer til din tur op ad bjerget
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (regn med ca. 250 $ til dine bœrere/guider ialt)
 • Vaccinationer/medicin
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr pr. person 175 kr.